У трьох центрах надання адміністративних послуг Бериславського району в рамках проєкту “Я-ветеран” запрацювало “єдине вікно”. Тут обслуговуватимуть ветеранів та членів їхніх родин. Йдеться про Великоолександрівський, Високопільський та Милівський ЦНАПи.
Принцип “єдиного вікна” передбачає підхід, що дає можливість в одному місці отримати максимальний спектр послуг для ветеранів, незалежно від кількості субʼєктів надання адміністративних послуг.
До складу комплексної послуги “Я-ветеран” входить 19 адміністративних послуг, з яких:

  1. Встановлення статусу учасника бойових дій та видача посвідчень;
  2. Встановлення статусу члена сім’ї загиблого;
  3. Встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни;
  4. Призначення різних видів допомог (у разі загибелі або інвалідності);
  5. Надання пільг на безоплатне санаторно-курортне лікування;
  6. Надання відомостей з Єдиного державного реєстру ветеранів війни;
  7. Вклеювання бланка-вкладки до посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни II і III групи з числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилось 85 років і більше;
  8. Призначення різних видів грошових компенсацій (за санаторно-курортне лікування, за належні для отримання житлові приміщення, проїзду).

Невдовзі “єдине вікно” запрацює і в інших адміністративних центрах району. Процес отримання такої кількості послуг, на які можуть розраховувати військовослужбовці, буде доступним, ефективним та дієвим. Про це повідомила Херсонська ОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!