Як відомо, раніше гауляйтер окупованої частини Херсонщини сальдо видав «указ» про повну заборону на торгівлю алкогольною продукцією. Сталось це, подейкують генічани, після кількох випадків на блокпостах окупованого міста, коли п’янючі рашисти перестріляли один одного. Однак підприємливі мешканці краю у гонитві за прибутками все ж пробують порушувати заборону, але зразу ж стають об’єктом пильної уваги організації самозванців під назвою «ГУ МВД Херсонской области». Так звані поліцейські періодично знаходять і конфісковують у крамницях і крамничках пиво, вино, горілку, саморобний коньяк і спирт.
Подібний стан справ влаштовує далеко не всіх місцевих жителів. Недавно в одній з генічеських груп у Telegram розгорілась ціла дискусія стосовно відміни «сухого закону».
«Это бред какой-то! – вилив емоції у соцмережу один з учасників дискусії. – День рождения с компотом отмечать?» Таке, зазначив автор, просто неможливо, особливо з огляду на сусідів-мелітопольців. Адже, як повідомляють тамтешні telegram-канали, алкоголь у Мелітополі продають щодня з 8.00 до 17.00. Видно, там п’яні військові вогонь по своїх не відкривають. На жаль…
Але і у генічан не все так погано. Так, у магазинах, якщо є пиво, то лише безалкогольне. Так, рашисти «притиснули» самогонників. Але є ж ще домашнє вино! Як розповів редакції один з мешканців Генічеська, хмільний дар виноградників можна купити у будь-який час, крім комендантської години. Варто лише знати продавців. Щойно отримавши дзвінок, винороби привозять свій продукт у будь-яку точку приморського міста. За літр його нині просять 100 гривень або 120 рублів, що порівняно і небагато.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!