Окупанти усіма способами намагаються виправити патову для себе ситуацію із паспортизацією місцевого населення. Виконати план по видачі російських паспортів їм не вдається, тому доводиться йти на шантаж і не тільки.
Так, нещодавно у Каховці працівники окупаційної адміністрації організували виїзд паралізованої жінки до РОА аби тут оформити їй російський паспорт. Щоб доправити неповносправну у паспортний стіл, залучили “швидку”.
І це не поодинокий випадок порушення прав людей з інвалідністю. До прикладу, уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова разом з окупаційною владою вивезли до Пензи чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку. Усі четверо вихованців — неповнолітні, яких визнали недієздатними та позбавленими батьківського піклування.
Міжнародне право забороняє переміщати населення з окупованих територій незалежно від віку та дієздатності. Насильницьке переміщення цивільного населення без вагомих підстав може розглядатися як воєнний злочин, а за певних умов — як злочин проти людяності – наголошує Центр національного спротиву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!