Поки навіть голова окупаційного уряду Андрєй Алєксєєнко визнає, що найбільше жителів окупованої Херсонщини хвилюють дорогі продукти і медикаменти, окупаційна обласна організація «Єдиної Росії», як і раніше, найголовнішою справою бачить виховання з поневолених «патріотів».
«Єдинороси» провели у Генічеську «експертний майданчик», на якому «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч з колаборантами погодили створити «регіональний закон про патріотичне виховання».

«Важко знайти більш народну ініціативу, ніж патріотизм, – зазначив Кастюкєвіч. – Адже у підсумку, на ньому тримається будь-яка держава. На ентузіазмі, вдячності і любові до батьківщини, завдяки взаємодопомозі ми рухаємось вперед і розвиваємось».
Та ще «закон» не розробили, а «за дорученням губернатора і за тим планом, який намітив на найближчі три місяці голова уряду» (цитата заступника голови окупаційного уряду Сергія Черевка) 35 старшокласників Каховського, Чаплинського, Новотроїцького і Генічеського «муніципальних округів» зібрали у Генічеську і відправили у «військово-патріотичний табір» у Волгоград.


Як повідомив у своєму телеграм-каналі голова Каховської окупаційної адміністрації Павло Філіпчук, підлітки вже у Волгограді. Точніше, у Волгоградській області. 21 день у таборі на території авіаційно-спортивного клубу «Юний яструб» їх вчитимуть «військово-прикладним навичкам». Крім спортивних змагань і стройової підготовки, «щодня діти братимуть участь у тригодинних заняттях патріотичного виховання і ознайомляться з історією Російської Федерації». Кожен з них отримав по два комплекти форми – парадної і повсякденної, у якій постійно будуть ходити всі ці три тижні.
«Діти телефонують додому і радіють усьому, що відбувається у таборі. Вони цікавляться всім новим і говорять, що їм не до телефону, так як вони весь час зайняті», – бреше Філіпчук. 
«За час перебування у таборі діти знайдуть нових героїв, відпочинуть і відновлять сили, пройдуть початкову військову підготовку. Бажаємо учасникам зміни яскравих літніх канікул!» – немов знущається над старшокласниками у своєму каналі окупаційна адміністрація Чаплинського «муніципального округу»


Вже згаданий Черевко перед камерою пропагандистів розмірковував про те, що у Росії з нашими земляками відбудеться «становлення патріотів». «Чекаєм їх загорілими, оздоровленими з новими емоціями, з новими знаннями», – додав колаборант. Посилати дітей з Генічеська до Волгограда, аби загоріли?! Що може бути нерозумніше?! Хіба що прийти в Україну з війною і тут згоріти. А саме участь окупантів, на жаль, готують старшокласникам з Херсонщини.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!