«Ще рік тому на всю область у нас було всього 11 дитячих лікарів, – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду Херсонської області Андрєй Алєксєєнко. – На всі лікарні регіону! За рік вдалось залучити ще 4 доктора, які приїхали до нас жити і працювати». Не дуже багато, погодьтесь.
Не вистачає лікарів і для дорослих. Нестачу окупанти традиційно покривають за рахунок залучення медиків з «шефських» регіонів Росії. Лікарі з Мордовії, наприклад, пише окупаційна «Комсомольская правда», які приїхали у складі шостої бригади, оглянули більше 4,9 тисяч жителів Каланчацького «муніципального округу». «Лише один хірург Альмір Майданов оглянув 836 пацієнтів, а також провів 55 малих операцій, – повідомляють пропагандисти. – Його колега – лікар УЗД Ірина Старченкова – прийняла 651 людину, яка потребувала діагностики».
Наразі у Каланчаку очікують вже сьому бригаду медиків з Мордовії. До роботи мають стати терапевт, педіатр, хірург і невролог. «Лікарі вестимуть консультативний прийом і проводити оперативні втручання, у тому числі, і ендоскопічні», – повідомляє окупаційне міністерство охорони здоров’я. 
А в Іванівському «муніципальному окрузі» пацієнтів оглядають лікарі православної лікарні Святителя Алєксєя. «Черга збирається з самого ранку», – немов, про щось хороше сказав пропагандистам окупаційний міністр охорони здоров’я Артиш Сат. Якби ті медики поїхали у російські регіони, де відсутня будь-яка медична допомога, черги були б такими ж.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!