Окупанти продовжують паспортизувати жителів окупованої Херсонщини. Причому роблять це так, як вони люблять – насильно. В окупованій Каховці, наприклад, колаборанти з тамтешньої «адміністрації» разом з працівниками лікарні запхали лежачу жінку на ношах у швидку і відвезли її у Чаплинку, аби там стала громадянкою Росії.


Всім іншим, хто досі відмовляється від отримання російського паспорта, в окупаційному управлінні МВС РФ дозволили жити на окупованій території Херсонської області до 31 грудня 2024 року. Хоча відповідно до указу Путіна вони вже визнані «іноземцями». Раніше таким дозволялось жити на лівобережжі до 1 липня, тепер термін пересунули до кінця року. Мабуть, дуже багато людей ще не отримало «аусвайс» і окупанти просто не знають, як фізично їх всіх депортувати.
«Заходи державного змушування», повідомили в окупаційному управлінні МВС РФ, до таких громадян застосовувати поки що не будуть – «виходячи з гуманних аспектів», їм пропонують після кінцевої дати звернутись за оформленням виду на проживання. Хочеться вірити, що робити це нашим землякам не доведеться хоча б тому, що окупантів до того часу на Херсонщині вже не буде.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!