«Після руйнування Каховської ГЕС зрошувальні канали обміліли, – пише у своєму телеграм-каналі окупаційний «Народний фронт Херсонської області». – Для поливу сільгоспугідь потрібне буріння свердловин. Це важкий процес, який потребує проведення експертизи і належного юридичного оформлення».
На відео пропутінської організації бачимо повністю сухий канал і хмари куряви, які піднімає трактор над сухим полем.

Всихає земля не лише на ділянках під пар, безводдя губить і посіви. Пшениця жовтіє і всихає, проте це на відео не побачити. Зате видно, як окупанти «вирішують» проблему. «Народнофронтівці» просто посадили за один стіл окупаційного міністра природних ресурсів і екології Херсонської області Ніколая Бистрянцева і «представника ініціативної групи фермерів».

Роль останнього зіграв відомий колаборант – у минулому депутат Генічеської райради, а після окупації – фейковий голова Генічеського «округу», а нині – фейковий депутат «ради Чаплинського муніципального округу» Андрій Клочко. Зраднику, який не має жодного стосунку до фермерів, Бистрянцев перед камерою пояснив «правові питання», які необхідно вирішити при бурінні свердловин.
Тим часом води не вистачає не лише аграріям – жителям сіл біля колишнього Каховського водосховища не те що поливати, а пити нічого. В окупаційній адміністрації Каховського «муніципального округу», замість того, аби бурити вартісні свердловини, придумали значно дешевший спосіб – встановлення пластикових резервуарів.

Кожне таке встановлення обов’язково фотографують і пишуть, наскільки місцеві мешканці «раді». Про бочку у Василівці колаборанти, наприклад, написали: «Це рішення було зустрінуто з великою вдячністю з боку місцевих жителів, які виразили свою вдячність адміністрації за турботу про їх потреби». Про те, чи всім вистачило води і чи будуть наповнювати резервуар ще, колаборанти змовчали.
Велику бочку з питною водою встановили також у Малокаховці. Там окупаційний голова Роман Назаров і керівник окупаційного КП Ігор Тельник, як написано у телеграм-каналі «теруправління», «у вихідний день особисто доставили бочку з водою до храму Архистратига Михаїла».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!