Шановні колеги! 6 червня – наш день, День журналіста України. Нині, в умовах жорстокої кровопролитної війни і окупації частини Херсонщини, наша робота є особливо важливою, відповідальною і небезпечною. Медійники воюють за Україну: хтось зі зброєю в руках, інші на інформаційному фронті, дехто поповнив ряди волонтерів.
Ми пишаємося мужністю наших журналістів, які продовжують залишатися у професії попри небезпеку, втрату житла, руйнування приміщень редакцій, брак коштів. Захоплюємося медійниками, які крім роботи за фахом, займаються волонтерством. І особливо гордимося тими, хто став до лав Збройних Сил України.
На жаль, серед загиблих на війні є і наш херсонський колега. Вічна пам’ять і слава Антонові Коломійцю! Дехто із земляків-медійників зазнав насилля та катувань з боку російських окупантів. Але завдяки невтомній і героїчній праці медійників люди знають правду про війну, про жахливі злочини рашистів, про звитягу наших воїнів.
Багатьом журналістам нашої області довелося евакуюватися, багато хто втратив роботу. НСЖУ, її центральний офіс, обласна спілчанська організація всіляко підтримують медійників, окремі видання, які опинилися в скруті, та все ж продовжують роботу, або відновили її. Кожен зараз у міру своїх сил і можливостей працює заради Перемоги. І так має бути!Журналістське слово, журналістська позиція, журналістська солідарність сильніші за обстріли і блекаути. Твердо віримо: ми напишемо ще не одну сторінку в літописі боротьби за свободу і незалежність! Журналісти важливі! Шановні колеги! Нехай всім нам вистачає витримки та оптимізму, натхнення і здоров’я для творчості. Залишаймось вірними своєму покликанню і професії.
З Днем журналіста! Слава Україні!
Правління Херсонської обласної організації НСЖУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!