На пропаганду окупанти поставили настільки великі ставки, що не перестають її проводити ні на день. Аби у поневолених не було часу подумати про щось інше, ніж про те, які «хороші» загарбники. Від цієї пропаганди не сховатись навіть, якщо виключити телевізор.

У магазинах, окупаційних адміністраціях, поштових відділеннях, на ринках і просто на вулицях на жителів лівобережжя чекають окупаційні «газети». Поглянемо, про що вони пишуть у свіжих номерах. Окупаційна «Новая Каховка» помістила на першу шпальту портрет облізлого «царя» і його маячню про те, що «Москва ніколи не відмовлялась від переговорів, але зараз з боку України нема з ким говорити. 21 травня закінчився термін повноважень Зеленського».

На другій шпальті – знову Путін. Цього разу транслюються його заяви про те, що «наступальні дії російських військ на Харківському напрямку спровоковані київським режимом, який дає накази на обстріл мирних регіонів Росії – Білгорода і Курська». «Не лізьте на нашу територію», – заявив головний військовий злочинець нашого часу. Забувши додати: «Лише нам на вашу лізти можна».

На третій шпальті фейковий губернатор Володимир Сальдо розмірковує про «досягнення Херсонською областю до 2030 року загальноросійського рівня соціально-економічного розвитку». Отже, життя в області має ще далі погіршуватись.

На кількох сторінках окупаційний голова Нової Каховки Віталій Гура бреше, що місто обстрілюють ЗСУ. За його словами, стріляють по електромережах, помешканнях людей і навіть по скверах і парках. Якось не в’яжеться це з російською пропагандою про те, що в українців закінчуються боєприпаси. Про зустріч Гури з російськими військовими також написано. Міг би, до речі, тоді у них спитати, доки вони ще обстрілюватимуть наше багатостраждальне місто. Не лише про винуватців обстрілу бреше колаборант. Ось як він описує свій похід у новокаховський супермаркет: «На прилавках продається наша полуниця, вже є черешня. Звісно ж, наші херсонські помідори, є огірки, перець, молода картопелька». Це на четвертій сторінці.

А вже на наступній читаємо: «Відзначимо, що сезон 2024 року відрізняється від минулих тим, що фермери не висаджували овочеві культури, які потребують поливу».

Окупаційна «Каховская заря» також помістила фото президента держави-агресора. Назвала його «світовим лідером». Підтвердженням цьому, за задумом пропагандистів, має стати фото з Сі Цзіньпінем. Про проблеми «округу» можна прочитати лише на п’ятій сторінці внизу. Більшість їх стосується, визнають пропагандисти, водозабезпечення. Точніше, його відсутності. Як вирішуються ці проблеми? Порожніми балачками! Наприклад, літні бібліотекарки-колаборантки розповідали дітям, як добре їм жилось у часи піонерії. Цей текст у «газеті» займає більше місця, ніж коротка інформація про безводдя.

Окупаційний «Каланчакский вестник», який, нагадаємо, редагує колишня українська журналістка Галина Єрмишко, пише про те, як «розцвів» Каланчак при окупантах. Наприклад, у селищі відновив роботу маслозавод. «Зараз реалізується вісім видів твердих сирів і вершкове масло, – повідомляє агітка. Якість гарантована». А вже у наступних абзацах читаємо: «Все це добре, але молоко з приватного сектору не переробляється на нашому маслозаводі. Для цього у керівництва підприємства є вагома причина: якість молока, яке виробляється на приватних подвір’ях, і його кількість, яка надходить на маслозавод, повинні відповідати стандартам». Тобто власники корів навіть не мають змоги продати молоко! А ті ж з них, які не ще не досягли пенсійного віку, лише цим і живуть! На другій шпальті «газети» кидається в очі заголовок «Мы русские и вместе мы непобедимы!» Галина Єрмишко, варто нагадати, народилась на Тернопільщині, яка у складі Російської імперії була лише шість років – з 1809 по 1815 рік. Мабуть, саме у той період «росіянка» Єрмишко і народилась…

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!