Керівництво Росії майже не приховує те, що займається пропагандою. Зокрема, три місяці тому «сенатор» від окупованої частини Запорізької області Дмітрій Рогозін, виступаючи перед студентами МДІМС (рос. – МГИМО), сказав: «Ви повинні навчитись управляти суспільством, дискредитувати керівництво противника».
А поки московські студенти цьому лише вчаться, на окупованій частині Херсонської області загарбники безупинно використовують ці засоби. Дискредитація політичного керівництва України на лівобережжі відбувається, як і раніше, через силу-силенну окупаційних телеграм-каналів, окупаційні агітки та телевізійні канали. Буває і таке, що в одному засобі масової пропаганди рекламується інший.

Наприклад, в останньому номері «газети» «Комсомольская правда. Херсонская область» вже на першій шпальті внизу написано: «Впусти в дом «Русский мир»! Мова про встановлення комплектів супутникового обладнання з цією ненависною прибічникам світу без воєн назвою. Такого обладнання, повідомляють пропагандисти, на окупованій Херсонщині вже встановлено більше 18 тисяч комплектів. «Протистоїмо Заходу, оскільки вся колективна машина Заходу направлена на знищення правди, на обдурювання людей, на створення фіктивної системи цінностей, яку вони нав’язують всьому світу», – цитують у тексті слова начальника окупаційного управління інформаційної політики Херсонської області Євгена Брикова. Якщо замість «Захід» підставити «Росія», виходить правдивіше нікуди.

Наразі комплекти «Русский мир» безкоштовно встановлюють у прифронтових громадах. Наприклад, приймаються заявки у Великолепетиському «муніципальному окрузі». Заявку з вказаними анкетними даними, адресою для встановлення та номером телефону потрібно подавати в окупаційну адміністрацію. «Отримання обладнання буде доступне для всіх жителів по одному комплекту на одне домоволодіння, – уточнила у соцмережі «адміністрація». – Супутникове телебачення «Русский мир» транслює загальноросійські і місцеві канали різних жанрів (41 канал)».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!