Бериславський та Херсонський райони вкотре перебували під атакою російського агресора. Окупанти здійснили обстріли житлових кварталів з артилерії, били з авіації та скидали боєприпаси з БпЛА. Удари були нанесені по Херсону, Іванівці, Велетенському, Томиній Балці, Янтарному, Молодецькому, Олександрівці, Бериславу, Дудчанах, Осокорівці та Республіканцю.

В результаті обстрілів пошкоджено житлову забудову та є постраждалі серед мирного населення. Зранку росіяни атакували Олександрівку із безпілотника. Внаслідок вибуху постраждали троє людей: у 9-річна дівчинки та 33-річної жінки гостра реакція на стрес, у 53-річної жінки контузія, мінно-вибухова та черепно-мозкова травми. Усі потерпілі відмовилися від госпіталізації. На світанку армія рф завдала авіаційного удару керованими бомбами по одному з населених пунктів Херсонського району, постраждалих, на щастя, немає.

Під артилерійським вогнем російських окупантів перебували Томина Балка та Республіканець, там пошкоджено приватні будинки. У Янтарному внаслідок дронової атаки сталася пожежа на території фермерського господарства. З артилерії ворог бив по прибережній зоні центру Херсона. У Корабельному районі артилерійський обстріл спричинив пожежу сухої трави. Також до лікарні звернулася 62-річна фельдшерка. Напередодні вона потрапила під удар із БпЛА, коли росіяни скинули вибухівку на автомобіль швидкої допомоги у Велетенському. В жінки діагностували контузію, загрози її життю немає. На місцях російських атак працювали усі профільні служби. За минулу добу поліція відреагувала на 150 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.


Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!