Недавно голова окупаційного уряду Херсонщини Андрєй Алєксєєнко зустрічався з головою російського «Промсвязьбанка» (ПСБ) Пєтром Фрадковим. Після того заявив: «Ми активно працюємо з держбанком з усіх напрямків».

Державним Алєксєєнко називає «Промсвязьбанк» тому, що 100 % голосуючих акцій установи належить Російській Федерації через Росмайно. Голова банку є сином Міхаіла Фрадкова – вірного соратника диктатора Путіна, колишнього директора служби зовнішньої розвідки РФ і голови уряду. За невизнання окупованих територій за Україною і роботу на цих територіях ПСБ знаходиться під санкціями цілої низки західних країн. Проте на окупованих територіях лише розширює свою діяльність.

За словами того ж Алєксєєнка, на Херсонщині банк кредитуватиме будівельні компанії, які, буцімто, вестимуть у регіоні грандіозне будівництво, і запустить пільгову іпотеку під 2 %. «За рік – з травня минулого року – ми вдвічі наростили базу клієнтів-підприємців, також удвічі збільшились об’єм розміщених засобів і оберти за рахунками юридичних осіб, – похвалився на зустрічі Пьотр Фрадков. – Кількість еквайрингових терміналів від ПСБ виросла вчетверо, а оберти з торгівельного еквайрингу – уп’ятеро». ПСБ розширює свою діяльність на лівобережжі настільки стрімко, що йому навіть не вистачає персоналу.

Наприклад, для роботи відділення в окупованих Нижніх Сірогозах досі не можуть знайти керуючого, менеджера по роботі з клієнтами і касира. І це при тому, що потенційним працівникам обіцяють зарплату від 50 тисяч рублів плюс премії. Така ж ситуація в окупованих Залізному Порті і Чаплинці, де потрібні менеджери по роботі з клієнтами.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!