У кінці червня у Воскресенському Новотроїцького «муніципального округу» окупанти планують відкрити «обласний будинок дитини». Про це заявила окупаційна міністр праці і соцзахисту Алла Бархатнова.

Туди планують заселити близько 60 дітей віком до 6 років. Тих, кого заселятимуть, окупанти виявляють під час профілактичних оглядів, як вони написали, «соціально незахищених» дітей. 20 таких дітей вже пройшли такі профогляди у рамках «проекту» зі знущальною назвою «Здорове майбутнє». Як повідомив телеграм-канал окупаційного міністерства охорони здоров’я, на базі Голопристанської центральної «районної» лікарні огляди місцевим лікарям допомагали проводити два педіатра з федерального центру медицини катастроф міністерства охорони здоров’я РФ.

За повідомленням окупаційного міністра Артиша Сата, 10 червня подібні заходи почались у Каланчацькому «муніципальному окрузі». 13 – 14 червня огляди проведуть у Чаплинському, 17 – 18 – у Новотроїцькому, 19 – 21 – у Генічеському, 24 – 25 – в Іванівському, 26 – 27 – у Нижньосірогозькому, 28 – у Верхньорогачицькому «окрузі». А з закладу у Воскресенському, прийде час, дітей окупанти можуть забрати у Росію. Може, навіть так само, як це було у Херсоні – при відступі. Щоб потім говорити, що «врятували дітей від трансплантації органів». Хоча, сподіватимемось, що забрати все ж не встигнуть.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!