Схоже на те, що на окупованому лівобережжі встановлюється нова реальність – зарплати і пенсії від окупантів можна отримати лише, коли поскаржитись в окупаційну прокуратуру.

Наприклад, фейкова Новотроїцька міжрайонна прокуратура, отримавши звернення 60-річної місцевої мешканки, встановила, що фейкове відділення фонду пенсійного і соціального страхування РФ у Херсонській області безпідставно не нараховувало їй пенсію з грудня 2023 року. «За підсумками розгляду акту прокурорського реагування права жінки відновлено, їй призначено пенсію і виплачено заборгованість на суму майже 230 тис. рублів», – повідомила окупаційна прокуратура Херсонської області.

Відреагувала окупаційна структура і на звернення працівників психоневрологічного інтернату. «Працівники закладу «Дніпровський психоневрологічний будинок-інтернат» на зустрічі з прокурором Генічеського району Дмітрієм Широковим проінформували про порушення трудового законодавства, пов’язані з несвоєчасною виплатою заробітної платні, – повідомила фейкова прокуратура у Телеграм. – За зверненнями, які надійшли, негайно організовано перевірки, за результатами яких будуть прийняті вичерпні заходи прокурорського реагування, направлені на відновлення порушених прав громадян».

Борги з зарплати «прокуратура» допомогла повернути і працівникам «міністерства освіти». «Під час наглядових заходів встановлено, що перед більше, ніж 7,7 тисяч працівників міністерства освіти і низки підвідомчих організацій за квітень поточного року виникла заборгованість з заробітної плати на суму більше 300 мільйонів рублів». Керівництву «міносвіти» висунули вимогу усунути порушення – заборгованість, буцімто, погашена. Таж сама «прокуратура» встановила, що «літній учасниці Великої Вітчизняної війни та її доньці з лютого 2024 року не здійснюється виплата пенсій, також виявився факт невірного їх розрахунку». За результатами перевірки «виплачена заборгованість близько 330 тисяч рублів». Що буде, коли фейковій прокуратурі набридне реагувати на такі звернення? Її ж у свою чергу ніхто не проконтролює. Та і нині далеко не всі ображені звертаються туди зі скаргами. Одні не можуть, інші бояться.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!