У Михайлівці Скадовського «муніципального округу» відкрили «меморіал загиблим учасникам спецоперації». Про це повідомило окупаційне агентство РИА «Новости». На одній його частині почепили фотографії ліквідованих російських фашистів, іншу з радянськими символами «обновили» до невпізнанності.

«Меморіал було побудовано ще у радянський мирний час, – розповів пропагандистам перший заступник голови окупаційного уряду області Віталій Булюк. – У цьому пам’ятнику беруть участь і робітник, і колгоспниця, і космонавт, які свого часу були символом розвитку Радянського Союзу. Новий час прийшов – батьківщина потребує захисників, тому космонавт став захисником, а ось мирні люди, вони так само залишились».

Завдяки старанням місцевих «художників», яких найняла окупаційна влада, на шоломі космонавта з’явились тактичні окуляри, на плечі – триколор, за плечем – автомат, на обличчі – балаклава… Цікаво, коли окупанти тікатимуть з Михайлівки, чи заберуть з собою «меморіал», як зробили це свого часу з пам’ятниками Суворову і Ушакову у Херсоні?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!