«В с. Тавричанка Каховського муніципального немає води у половини села вже більше місяця, ні школу запустити, ні дитячий табір, – процитував телеграм-канал «Осведомлённый Геническ» скаргу жителів села. – На дворі спека, люди потерпають, і нікому немає справи до нас».

Мабуть, пластикові куби для води, які, за повідомленням окупаційної організації партії «Єдина Росія» у Херсонській області, були передані краснодарськими «єдиноросами» у Каховський район, у Тавричанку не потрапили.

Таких бочок, пишуть пропагандисти, було доставлено вісім. Звідки в них братиметься вода, не повідомляється. Тим часом у Малокаховці, де води немає через пошкодження загарбниками електропідстанції, голова тамтешньої окупаційної адміністрації Роман Назаров з начальником окупаційного КП Ігорем Тельником «з самого ранку взяли генератор і накачали воду, щоб кожен з жителів міг взяти її для своїх потреб. Бочка з водою встановлена у центрі села». Так повідомила окупаційна адміністрація.

Зачепило зневоднення, викликане торішнім підривом окупантами Каховської ГЕС, і їх самих. Окупаційна «Комсомольская правда» повідомила про «волонтера», який передав десантникам угрупування «Днєпр» дві кубових бочки для зберігання води. Виявилось, пише агітка, «вони з-під солярки, для зберігання питної води непридатні, зате пожежі гасити від дронів і обстрілів – саме те!» Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!