«Чотири вузи готові прийняти абітурієнтів у Херсонській області», – повідомила окупаційна «Комсомольская правда». «На 2024/2025 навчальний рік у вузах регіону встановлено 6240 бюджетних місць. Також приймають абітурієнтів і на платній основі», – розповіли пропагандистам в міністерстві освіти РФ.
Чотири вузи, пояснила «КП», це – «педагогічний, аграрний і технічний університети, а також морська академія – вчитись нудно точно не буде. Головне – визначитись з вибором. Так, зважаючи на статистику минулого року, у молодих людей затребувані педагогічна освіта різноманітних профілів, психологія і судноводіння».
У абітурієнтів окупованої Херсонщини, нагадали пропагандисти, «особливі умови вступу. Вони можуть замість ЄДЕ складати внутрішні вступні іспити, які проводяться вузами самостійно. Загальноосвітні іспити з російської мови, літератури, історії і суспільствознавства можуть проводитись у навчальному закладі у формі співбесіди для вступників».
«Діти учасників спецоперації і самі бійці вступні іспити виконують, але мають виняткове право на зарахування», – акцентували увагу пропагандисти. Інші хитрі абітурієнти, повідомило окупаційне «Херсонское агентство новостей», знайшли більш надійний спосіб стопроцентного зарахування у вузи. «Раніше у соцмережах були опубліковані повідомлення школярів, у яких говориться, що вони отримали високі бали за твір з російської мови буцімто завдяки згадуванню або цитуванню президента РФ Владіміра Путіна, – повідомили пропагандистам у федеральній службі з нагляду у сфері освіти і науки. – Згадування конкретних особистостей або персоналій в обґрунтуванні свого ставлення не дає жодних переваг учаснику екзамену».
Слабо віриться! У тоталітарній Росії, де кожен кар’єрист боїться власної тіні, за цитування Путіна точно заохочують, інакше б абітурієнти б цим не вихвалялись.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!