Заступник міністра фінансів РФ Алєксєй Моісєєнко у розлогому інтерв’ю окупаційному «Херсонському агентству новостей» порадів тому факту, що в окупованих регіонах широку діяльність розгорнули російські банки. Зокрема, ПСБ – банк сина соратника Путіна, про який писав NewDay ua.
«Буквально недавно оголосили про відкриття «ПСБ Маркета» (маркетплейс, створений ПСБ) у Херсонській області, – розповів пропагандистам Моісєєнко. – Крім ПСБ, оголосили про відкриття своїх офісів ВТБ і Сбер. Вже давно працюють середні банки, такі як ЦМРБанк, РостФінанс Банк і декілька страхових компаній». І навіть лінія бойового зіткнення окупаційним банкам – не завада. «Але, звичайно, ми там працюємо – у Токмаку, у Новій Каховці. Авдіївку звільнили у лютому, а у березні ми туди поїхали, там вже офіс ПСБ відкрився», – похвастав заступник міністра.


Не обійшлось в інтерв’ю і без пропагандистської брехні. Інакше б це був не російський чиновник. У брехуна то «київський режим» б’є по інкасаторських машинах і банках, як місцях скупчення людей, то він же роками ставився до цих регіонів, як до колоній, «викачуючи» гроші. «Коли їдеш там, бачиш розбиті дороги, – розповів окупант. – Не тому, що по них танки проїхали, а тому, що їх не ремонтували ще з радянських часів. На будинках шифер ще радянський лежить і так далі. Тобто, явно з радянського часу там жодного рубля не інвестували»… Може, тому, що в Україні гроші не рублями називаються?!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!