36 юнаків і юнок з окупованої частини Херсонщини відправили до Волгоградської області Росії. Там на території авіаційно-спортивного клубу «Юний яструб», повідомила окупаційна «Комсомольская правда», проходять «патріотичні» збори «Время героев».
Військовій муштрі в «Юному яструбі» рашисти піддають 650 школярів від 14 до 17 років з Білгорода та окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської область.

«Досвідчені інструктори» 21 день проводитимуть з ними вогневу і тактичну підготовку, вивчатимуть різноманітні види озброєння, а ще навчать керувати безпілотниками.
Тим часом керувати дронами окупанти вже навчили вихованців Олешківського будинку-інтернату. Навіть провели серед дітей з інвалідністю змагання з дрон-рейсингу до дня Росії, визначивши серед 15 учасників кращих, яких відправлять на турніри вищого рівня.

«Буде здорово, коли на інвалідному візку викочують молоду людину, яка своїми вміннями і навичками обходить суперників, які не мають якихось фізичних відхилень – вроджених чи набутих», – порадів директор окупаційного авіаційно-технічного клубу Андрій Горошенко.
Де потім окупанти використають таких дітей з їх набутими навичками, думаємо, пояснювати не треба.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!