«Провідний вуз Камчатки КамДУ ім. Вітуса Беринга ввів додаткові пільги для абітурієнтів з нових регіонів, – повідомило окупаційне «Новое. Медиа». – Їм буде оплачена дорога на півострів і надані місця у гуртожитку».

А знаходиться Камчатський півострів далеко – майже за 8 тисяч кілометрів від Херсонщини! Є варіанти вчитись і набагато ближче. Навіть без виїзду з окупованого регіону. Окупаційний «Херсонський державний педагогічний університет», наприклад, пропонує обрати навчання на одному з десяти (!) факультетів: інформаційних технологій, математики і фізики; туризму, сервісу і гостинності (чому-чому, а гостинності колаборанти можуть інших «навчити»!); фізичного виховання і спорту; соціальних наук і публічного управління; юридичному; природничих наук; культури і мистецтв; педагогічному; філологічному і психологічному. «ХДУ – це можливість вступу без ЄДЕ! – кричить реклама. – Вступ за результатами дистанційних вступних іспитів». Вчитись пропонують також дистанційно, і зовсім трішки – очно.

Пишуть, що на всіх формах навчання – очній, очно-заочній і заочній – є бюджетні місця. Аби лише хтось «клюнув», аби у колаборантів були зарплати! Для цього можна, що завгодно, пообіцяти. Але хто потім «диплом» фейкового вузу визнає?! Є підозра, що навіть у «дружніх» Росії африканських країнах йому не довірятимуть. Продовжується набір і у вищі військові училища МО РФ – «гарматного м’яса» «матушці»-Росії за нинішнього стану справ ще багато буде потрібно.

«Для громадян Херсонської області існують спеціальні умови вступу, без врахування результатів єдиного державного екзамену», – нагадує, якщо забули, окупаційний військкомат Херсонської області. Курсантів з окупованого регіону чекає навчальний заклад з довгою назвою «Рязанське гвардійське вище повітряно-десантне ордена Суворова двічі Червонопрапорне командне училище імені генерала армії В.П. Маргелова».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!