Закінчився другий навчальний рік в окупації, а у окупантів на лівобережжі досі не укомплектовані навчальні заклади. Причому, їм потрібні не лише педагоги, а й ті, кого вони вчитимуть любити Росію.
В окупаційній Архангельськослобідській школі Каховського «муніципального округу», наприклад, судячи з оголошення у соцмережах, є лише директор Інна Штенке. І вона набирає штат. В окупаційний заклад потрібні три заступника директора (з навчально-виховної і виховної роботи, а також з безпеки), радник директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими об’єднаннями, соціальний педагог, вчителі фізики, англійської мови, історії, педагог-організатор, два вчителя молодших класів, керівник гуртків та навіть медсестра.


Окупаційна Костогризівська школа того ж «округу» тим часом, як написано в оголошенні, «запрошує на навчання у перший клас, а також 2 – 11 класи на 2024 – 2025 навчальний рік». Батьків директор Олена Матковська просить не забути принести свої російські паспорти. Ще одна окупаційна Новокаховська школа № 10 не вказує в оголошенні, паспорт якої саме країни мають принести батьки потенційних учнів, але просить не забути взяти свідоцтва про народження дітей. Документи приймають у «громадській приймальні» на вулиці Гагаріна.
А в окупаційних школах, де є діти, нині проводять літні табори. Аби вирішити питання дефіциту вчителів, беруть до роботи з дітьми молодь з окупаційних громадських рухів. Наприклад, у літньому таборі Тавричанської школи з учнями молодших класів займались активісти всеросійського «Двіженія пєрвих». Щоб діти не забували, яка країна їх окупувала, «пєрвиє» розфарбовували з ними матрьошок.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!