Зраду російські окупанти (в принципі, як і будь-які інші) заохочують. Зрадникам з Генічеська, наприклад, взяли і подарували нові посади. Вищі, а, отже, більше оплачувані.
Колаборант Олександр Вівтаник, наприклад, місяць тому став «депутатом ради Генічеського муніципального округу від ЛДПР». Місцем йому поступився колега Олег Кульчицький. Росіян і їх гроші генічанин полюбив буквально з першого дня вторгнення. На той момент працював директором Риківського ліцею Генічеської міської ради. Кар’єру педагога починав у Генічеському ліцеї № 3. Маючи родинні зв’язки з керівництвом школи, вчитель історії і правознавства швидко став заступником директора з навчально-виховної роботи. Ставши депутатом Генічеської районної ради і ввійшовши у команду тодішнього голови і нинішнього зрадника Андрія Євстратова, очолив школу у Риковому.

Під час сесій райради висловлював бажання обмежити свободу слова у районі. З приходом окупантів погодився працювати директором окупаційної Риківської школи Генічеського «муніципального округу». Від окупаційного міністерства освіти Херсонської області увійшов до складу так званої призовної комісії. І от нарешті став «депутатом».
Голова окупаційної Генічеської територіальної виборчої комісії, яка вітала Віівтаника і його колегу Оксану Іщенко з «обранням», Ольга Кулик (на фото – за трибуною) відтепер матиме ще більше грошей, бо підприємству «Ніка», директором якого вона є, окупанти доручили продаж, реєстрацію і обслуговування касових апаратів.


Не обійшли увагою загарбники і завідувачку міського дитсадка «Теремок» Валентину Кокуль, яка також перейшла до них на службу ще у 2022 році (NewDay ua писав про неї). «Депутатства» в окупаційній обласній «думі» зрадниці було мало, тож їй «довірили» очолити окупаційне обласне відділення всеросійського жіночого руху «Надія Росії».


Ще один колаборант – начальник юридичного відділу окупаційної адміністрації Генічеського «округу» Олександр Пінаєв – у своєму телеграм-каналі несподівано вирішив з’ясувати стосунки з одним з перших «голів» цієї «адміністрації», а нині «депутатом ради Чаплинського муніципального округу» Андрієм Клочком. Про колегу-колаборанта Пінаєв, зокрема, написав таке: «Це ті, хто разом грабували район і людей на початку проведення СВО! Коли російські воїни гинули на передовій, ця нечисть тут, як падальщики, наживались на деребанах. Але після того були викинуті командою вище як використаний презерватив!»
Подібна участь, до речі, чекатиме на всіх, а не лише на згаданих вище зрадників. А той з них, хто залишиться живим, ще і перед судом постане.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!