Попередники нинішніх російських фашистів з Німеччини ввійшли у Генічеськ 17 вересня 1941 року. А листопаді у протитанковому рову розстріляли перших 500 чоловік. Такі дані до російської окупації міста містились у Генічеському краєзнавчому музеї.
У лютому 1942 року розстріли повторились. Спочатку нацисти вбили 300, а згодом – ще 175 людей, серед яких близько ста дітей у віці від 2 до 10 років. Всього ж, порахували дослідники, у рову свою смерть знайшли більше тисячі чоловік. В основному, то були євреї, а також українці і росіяни, які перебували у більшовицькій партії та комсомолі. Згодом на місці їх загибелі поставили пам’ятник жертвам фашизму.


Здавалося б, загиблі назавжди знайшли спокій. Так і сталося б, якби не нові окупанти. «Губернатор Херсонської області Володимир Сальдо дав доручення провести пошукові роботи на місці захоронення жертв масових розстрілів мирних жителів біля Генічеська у 1941 – 1943 роках», – повідомляють пропагандисти. Для чого? Бо «Слідчий комітет проводить ретельний збір доказів геноциду нашого народу з боку німецьких нацистів та їх пособників на окупованих територіях під час Великої Вітчизняної війни». Ті, хто самі нині проводять геноцид, досліджують такі ж дії попередників?!


Як повідомляє окупаційний телеканал «Таврия», «детально досліджують ґрунт» екскаватор і шестеро «юнармійців» з лопатами! Спеціалістів поряд з ними немає жодних…
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!