Ще три роки тому у червні на пляжах та ринках курортного Генічеська було не протовпитись. Нині ж людей там лише зрідка можна зустріти – генічани виходять лише у випадку крайньої необхідності, а гостей у місті майже немає. Не те що курортників – більшість «евакуйованих» окупантами з Херсона і Каховки громадян у пошуках кращої долі також залишили місто.


Ті з жителів міста, хто все ж таки купається у морі, ходять і їздять на центральний міський пляж. Купаються там ввечері, коли спадає денна спека. Людей на пляжі, розповідають генічани, зовсім небагато. Купаються переважно пенсіонери і підлітки. Суху камку комунальники після кількатижневих обіцянок колаборантів таки прибрали. Навіть один (!) навіс встановили. З величезної кількості закладів громадського харчування, які раніше працювали на центральному пляжі, залишилось лише одне кафе, де купальникам пропонують чебуреки.


На овочевому ринку, який генічани по-старому називають «Фрунзенським», покупців можна побачити лише у ранкові години.

На Центральному ринку, де днями вкотре помінявся власник, людей ще менше. Приходять, в основному, за рибою. Її останнім часом також дуже мало. І лише на ринкових прилавках.

З імпровізованих прилавків на проході біля рибних рядів, як це було донедавна, нові власники торгувати не дозволяють.
Трішки про ціни на рибу. Кефаль коштує 250 руб/кг. Піленгас – так само, хоча є за 200. Дві сотні коштує і кіло бичків, яких моментально розбирають покупці. Камбала вартує 150 – 200, калкан – 300 – 400 руб/кг.
Ціни на деякі інші товари видно на фото з окупаційного телеграм-каналу «Новости Херсонщины». «І не здумайте лаятись, що ціни «сильно кусаються», – застерігають пропагандисти. – Вони, звичайно, душу нам злегка гризуть, але пахне смачно так самса, і персики до себе тягнуть…»
Борис ВИНОГРАДОВ
.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!