Окупаційний губернатор Володимир Сальдо заявив про «спалах холери в окупованому Херсоні». Сталось це, мовляв, через проблеми з питною водою. «Є смертельні випадки», – додав брехун в інтерв’ю пропагандистам окупаційного телеканалу «Таврия». 
Раніше пропагандисти з окупаційного «Херсонского агентства новостей», посилаючись на неіснуюче у Херсоні «підпілля», повідомляли про «початок епідемії черевного тифу у лавах ЗСУ» і навіть про «три летальних випадки». Аби новина про холеру не «заглухла», як це сталось з черевним тифом, пропагандисти час від часу її повторюють. До справи, зокрема, взялась прес-служба Росспоживнагляду, яка повідомила про посилення епідконтролю на окупованій частині Херсонщини і про те, що «направлений запит у Всесвітню організацію охорони здоров’я». 
А окупаційний телеграм-канал «Ломовка», процитував, як вони написали, кандидата медичних наук, директора науково-дослідного центру з профілактики і лікування вірусних інфекцій, лікаря-інфекціоніста, імунолога, алерголога Георгія Вікулова: «Враховуючи те, що холера може бути і біологічною зброєю, це достатньо серйозний такий дзвіночок».
А поки, за «версією» одних пропагандистів, у Херсоні «лютує холера», інші брешуть про «беззаконня військових». «Жінки бояться ходити у вечірній час, тому що можна стати жертвою або алкоголіка, або зсушників підшофе», – цитує окупаційне радіо «Таврія» вигаданого жителя Херсона Володимира (мабуть, Сальдо), а «при Росії все було гранично спокійно і все працювало».
Страшні байки про вільний Херсон продовжують розповідати і пропагандисти окупаційного телеграм-каналу «Жизнь в оккупации». Наприклад, таку: «З м. Херсон військові вивезли автобус, пасажирами якого довелось стати випадковим перехожим, змушеним потім копати окопи під загрозою розстрілу. У процесі риття над ними знущались і били, а потім вивезли на окраїну міста і, пригрозивши розправою у випадку розголошення, відпустили».
І даремно вірити, що у таку маячню ніхто не повірить. Дурних, охочих до геббельсівських побрехеньок, у Росії вистачає. Інакше б пропаганда давно б себе вичерпала.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!