«Росія – одна з найрозвинутіших країн, – смішить читачів окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области», – де можна навчитися улюбленій справі, отримати середню і вищу освіту і реалізувати себе. На Херсонщині відкрита велика кількість навчальних закладів, які приймають абітурієнтів як на бакалавріат, та і на спеціалітет: від аграрного і сільського господарства до гуманітарних наук».

Як «добре» вчать у Росії і на окупованих нею територіях, видно хоча б з того, що «аграрне» і «сільське господарство» для пропагандистів – два різних поняття. «Спеціально для майбутніх студентів редакція «Главное в Херсоне и области» підготувала список місць нашого регіону, – написали пропагандисти. – Херсонське вище училище фізичної культури, Педагогічний коледж Херсонської області, Скадовський аграрний коледж Херсонського аграрного університету, Херсонське професійне училище сервісу і дизайну, Генічеський коледж сфери обслуговування, Херсонський аграрний університет, Херсонський державний педагогічний університет».

Пропагандисти також нагадали, що «приємним бонусом є той факт, що випускники шкіл нових регіонів можуть поступати не лише по ЄДЕ», а і «просто здати вступні іспити». Всього на окупованих територіях, пише окупаційне «Новое. Медиа», створено 29 тисяч бюджетних місць. Де знайдуть стільки студентів, незрозуміло. Мало, що фейкових навчальних закладів з бюджетними місцями окупанти наплодили, так і ще у кожному навигадували купу спеціальностей. Окупаційний Херсонський аграрний університет, наприклад, написано у рекламі, збирається готувати студентів аж за 28 (!) напрямами магістратури, серед яких є не лише агрономія чи агроінженерія, а й архітектура, бізнес-інформатика та правоохоронна діяльність.

Ще і обіцяють «можливість навчатись онлайн». При цьому у фейковому вузі навіть штат викладачів не укомплектовано. «Сучасну освіту з затребуваних спеціальностей», «активне студентське життя» та «перспективи кар’єрного зростання» обіцяє у рекламі окупаційний Херсонський технічний університет. При цьому «вуз» ділить дах з найстарішою і найменшою за розміром (ще і одноповерховою) у місті Генічеською школою № 4. З викладацьким складом там також великі проблеми.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!