“Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан (УПЦ) став жертвою репресії з боку Києва через свою вірність та неготовність йти на компроміси, які межують зі зрадою”. Таке заявив глава РПЦ Кіріл (Гундяєв).


Насправді митрополит Іонафан (Анатолій Єлецьких) був засуджений до 5 років тюрми за злочини, що не мали стосунку, власне, до питань віри. У жовтні 2022 року СБУ під час обшуків Тульчинської єпархії УПЦ МП виявила пропагандистські листівки із зображенням прапора РФ, указом Путіна про приєднання Криму до Росії із зображеннями карти України, де Крим відмічено територією РФ, «Донбасс – Россия», а також листи (ксерокопії) московського патріарха від 6 жовтня 2022 року з вимогою молитися за президента РФ.
“Намагаючись подати подібні випадки як приклади “релігійних утисків”, Москва прагне дискредитувати Україну, а водночас – відбілити агентуру російських спецслужб, котра цинічно веде антидержавну діяльність під прикриттям церковного статусу”, – пише SPRAVDI.
Що ж до Іонафана, який, до речі, колись був архієпископом Херсонським і Таврійським, – його любов до країни-агресора очевидна.

Не встигли Анатолія Єлецьких обміняти, як він вже опинився у російського патріарха Кіріла. Той його, звісно ж, пожалів, а росЗМІ назвали Єлецьких жертвою репресій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!