З нестачею вчителів, уроками «патріотизму» і ненависті до всього українського в окупаційних школах лівобережної частини Херсонщини завершився навчальний рік.


«Звучали аплодисменти і радісні вигуки, адже пройшло довгоочікуване свято, присвячене закінченню навчального року», – пише про урочистості, що відбулись в окупаційній Костогризівській школі Каховська «адміністрація». Там дітей від імені «нової влади» вітали директор начального закладу Михайло Грек та начальник «територіального управління» Микола Наумченко. Те саме було в окупаційній Архангельськослобідській школі, де немає більшої частини вчителів. «Яскравого і успішного майбутнього» випускникам 9 і 11 класів там бажали директор Інна Штенке і окупаційна голова села Олена Жосан. В окупаційній «Червоноперекопській» школі ця місія випала відповідно Ользі Бигар і Оксані Сінько. А випускникам окупаційної Рубанівської школи Великолепетиського «муніципального округу» тамтешні колаборанти не лише вручили книжечки отруйно-фіолетового кольору з двоголовим орлом, а і організували екскурсію у Санкт-Петербург. В окупаційній Таврійській школі Скадовського «муніципального округу» чомусь не виявилось дев’ятикласників, тож атестати вручали лише тим, хто закінчив одинадцятий клас.


Не зміг промовчати з приводу вручення атестатів і окупаційний голова Каховського «муніципального округу». «У Росії молодь підтримують особливо і можливостей багато», – написав Павло Філіпчук у своєму телеграм-каналі. Ще нахабнішою виявилась брехня на каналі окупаційної адміністрації області. «Херсонщина вдячна Путіну за щасливе дитинство і юність», – написали колаборанти.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!