Окупаційний телеграм-канал «Новости Херсонщины» вирішив показати, як виглядають наразі два населених пункти на лівобережжі, про які доволі рідко пишуть. Рубрику назвали знущально – «Путешествуем по русской Херсонщине».

«Сьогодні мирні громадяни не так часто мандрують не те що по країні, а навіть по району, у якому проживають, – написали роспропагандисти. – Тому ми вдячні нашим підписникам, які діляться своїми фото і відео населених пунктів, в яких проживають, або де бувають по роботі». Фото Верхнього Рогачика описали так: «Людей на вулиці мало, але магазин працює, машини їздять…»

З останніх показали лише кілька легковиків і зерновоз з російськими номерами (судячи з коду регіону, з окупованої Луганщини). Пішоходів на вулицях не видно зовсім. Так само не можна визначити, чи працює магазин, на якому, до речі, збереглась реклама українського (!) мобільного оператора.

В окупованій Великій Лепетисі, яку пропагандисти показали наступною, збереглась реклама українського інтернет-провайдера і пам’ятнику Т.Г. Шевченку. З «нового» – стенд з інформацією від окупаційної адміністрації, реклама окупаційного батальйону імені В.П. Маргелова і прапор окупантів. «Три моменти, які кидаються у вічі зразу – прапори Росії, що дуже здорово, пам’ятники ніхто не зносить, і дороги, які вимагають капітального ремонту», – уточнили пропагандисти.

Хоча спочатку окуповані Верхній Рогачик і Велика Лепетиха вимагають звільнення. Як і інші населені пункти на багатостраждальному лівобережжі. І це обов’язково станеться!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!