Саме такі дані озвучено на нараді, яку провів Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Загалом на зустрічі обговорювали питання підготовки до наступного навчального року.

У планах – частково повернути дітей за шкільні парти. За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, для цього розглядається можливість відновити навчання у змішаній формі у пʼяти закладах освіти, які знаходяться у відносно безпечних громадах. Там є найпростіші укриття, а також облаштовують освітні локації. Наразі ж очікують рекомендації фахових комісій по кожній із захисних споруд. 

Щодо відновлення побитих російськими снарядами шкіл та дитсадків, сформували перелік з ремонту 28 освітніх закладів. У 18 передбачено будівництво укриттів. 

Загалом у минулому навчальному році вдалося облаштувати 24 укриття в закладах освіти. І в планах на цей рік – створити безпечні умови ще в трьох школах. 

Стосовно двох – оголошено процедуру закупівлі робіт, ще по одному – тендер буде розпочато після коригування проєктної документації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!