«Мешканці правобережжя вмирають від холери, – волають пропагандисти з окупаційного телеграм-каналу «Херсонская область». – При сучасному рівні розвитку медицини – це нонсенс. Але замість того, щоб допомогти людям у вкрай складній ситуації, яку Україна сама ж і влаштувала, ставленики Києва роблять вигляд, що нічого не діється».

Що тут скажеш? Легко робити вигляд, що нічого не діється, коли і, правда, нічого не діється. Але що там «Україна сама ж і влаштувала»? Казковий «губернатор» Володимир Сальдо, який разом з господарями бреше про «епідемію на правобережжі», сказав, що для неї, мовляв, є аж 4 причини: «підрив греблі Каховської ГЕС, тіла вбитих українських військових у Дніпрі, порушення у роботі систем водозабезпечення і очисних споруд, відсутність санітарного контролю на правому березі Херсонської області». Хто підірвав ГЕС, цивілізованому світу відомо. А от щодо тіл, не зовсім зрозуміло. Куди ж тіла російських солдатів ділись? Через дно річки просто у пекло провалились чи як? А про відсутність води і санітарного контролю на лівобережжі і говорити не потрібно – окупанти, хоч вряди-годи, але самі у цьому і зізнаються.

Тим часом окупанти у своїй брехні виходять на міжнародний рівень. Як повідомляє окупаційне «Новое.Медиа», «Росспоживнагляд після повідомлень у ЗМІ про спалах холери на території Херсонської області, підконтрольній Києву, направив запит у Всесвітню організацію охорони здоров’я». А окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области» написав, що «між Кримом і Херсонською областю пройшли навчання – на них відпрацювали дії у випадку виявлення хворих на холеру» (на фото). Пишуть: «Під час навчань в автомобільних пунктах пропуску Джанкой, Армянськ і Перекоп відпрацьовано міжвідомчу комунікацію з отримання інформації про виявлення хворих з ознаками холери, які перетинають кордон».

Дарма переживають! Адже на окупованій Херсонщині на шляху «холери» вигаданої стали дві справжні – Сальдо і Філіпчук! «Розповсюдження епідемії саме від тих, хто захворів на правому березі, практично неможливо – контакти між берегами практично не відбуваються», – заявив «губернатор». «На лівий берег холера не пройде, – повторив його молодший друг з Каховки. – Санітарно-епідеміологічні служби області і МНС все тримають під контролем».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!