Якщо аналізувати те, що роблять окупанти з зоопарком «Асканія-Нова», то складається враження, що на Херсонщині вони залишатись не збираються. Це, звісно, добре, але колекцію тварин у зоопарк знову доведеться набирати практично з нуля.

Про черговий так званий обмін тваринами між біосферним заповідником «Асканія-Нова» і парком левів «Тайган» пропагандистам окупаційного телеканалу «Вести Крым» повідомив відомий крадій тварин з Херсонського і Новоасканійського зоопарків Олег Зубков. Сказав, що тварини з Херсонщини вже приїхали. Навіть зебр Чапмана, яких випускає у свої «володіння» показав. А в Асканію-Нову його тварини поїдуть лише «через 28 днів після карантину».

А, може, і не поїдуть. Адже навіть якщо не слухати асканійців, які залишились в окупації, а просто уважно проглянути окупаційні ресурси, то побачимо настільки малий видовий склад мешканців зоопарку, що аж страшно! Причому, деяких тварин там не було ніколи через те, що їх можна побачити у кожному зоокутку. Інших залишились одиниці.

Отже, в зоопарку «Асканія-Нова» зараз точно є павичі, лебеді, дикі качки, свійські гуси, вівці (камерунські, нубійські, каморі і Уессан), нутрії та єноти. Всіх їх Зубков забере вже, мабуть, під час третього «обміну». Хоча пропагандистам з окупованого Криму він сказав про це красивіше: «Асканію-Нову» чекає відродження і статус наукового центру країни. Але для повноцінного розвитку потрібні значні кошти, а, отже, перехід у федеральну власність».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!