«Зараз боротьба на інформаційному фронті так само важлива, як і реальні битви», – цитують роспропагандисти колаборанта Артема Лагойського, якому окупанти довірили пост «міністра культури Херсонської області». І війну на цьому фронті вони не зупиняють. Воюють не лише у соцмережах і на телеканалах, а й продовжують випускати те, що називають «газетами».

Чергові випуски агіток, кажуть жителі окупованого лівобережжя, так само гидко брати до рук, як і попередні. Окупаційна «Надднепрянская правда», наприклад, на першій шпальті помістила байки про Путіна, візит якого у КНДР і В’єтнам «викликав відкрите незадоволення політиків Америки» і показав, що Росія «є справжнім центром нового багатополярного світу, який ще формується».

На восьмій шпальті «газети» можна прочитати «статті» «Епідемія холери у Херсоні» і «Українці сидять без світла». Якщо перша є суцільною вигадкою, то друга – напівправдою. Ось цитата звідти: «Міноборони Росії підкреслює, що удари наносяться по військовим і енергетичним об’єктам України та пов’язаною з ними інфраструктурі. Останній удар по об’єктах енергетики України був нанесений у ніч на 22 червня. У військовому відомстві відзвітували, що цілі удару були досягнуті, а всі визначені об’єкти вражені».

На останній, дванадцятій сторінці – чергова брехня «губернатора» Володимира Сальдо про «відновлення добування солі на озері Сиваш». У брехуна настільки все добре, що у нього «є декілька пропозицій зараз від груп, які займаються саме цим видом діяльності. І тому це добре. Отже, буде конкуренція».

На тій же шпальті можна знайти інформацію від пропагандистів про конкурс «Мой флаг – мое государство!». З 17 червня по 1 серпня у редакції агітки приймають вірші про триколор. «Учасник, у роботі якого прослідковується несамостійність створення поетичного твору, відсторонюється від конкурсу», – пишуть. Першим у «газету» потрапив лист, який «самостійно» написав вигаданий генічеський пенсіонер Борис Городецький. Ось рядки звідти:

«В нем и история, и сила поколений,

И отраженье предков славных дел.

Мой флаг, моя страна, и нет сомнений,

Ты даришь свет и радость всем в удел»…

Окупаційна «Комсомольская правда. Херсонская область» на верх першої шпальти помістила цитату Путіна про те, що Росія не буде протягувати руки (сподіваємось, скоро протягне ноги!) і всього досягне сама. «Ми можемо сподіватись лише на себе», – сказав диктатор. Цікаво, це до чи після візитів у Китай, КНДР і В’єтнам сказав, де він просив допомогу для своєї недоімперії?  

На шостій сторінці розміщено брехню з малюнками під назвою «На Азовському морі з’являться 20 нових курортів». Йдеться про «стратегію розвитку Приазов’я до 2040 року», яку «ексклюзивно» показали пропагандисту «КП» у Кремлі. Згідно з нею окупанти і море зариблять осетрами, і залізничну колію навколо моря побудують, і курортів на всьому окупованому українському узбережжі набудують… Знищивши найбільший за кількістю населення з них, тепер будуватимуть нові?! Брехатимуть – так, будуватимуть – ні.

Перша згадана «газета», як і раніше, друкується в окупованому Сімферополі, друга – в окупованому Мелітополі (така інформація, принаймні, міститься у вихідних даних). А от «Каланчакский вестник», який редагує колишня українська журналістка Галина Єрмишко, тепер друкується в окупованому Каланчаку. Там, повідомила окупаційна адміністрація, «відкрився офіс-філіал Скадовської типографії». Друкують, в основному «патріотичну» символіку держави-агресора. На календариках, блокнотах, чашках, футболках, магнітиках тощо. Але «виробом № 1» є вищезгадана «газета».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!