Так званий відділ у справах неповнолітніх і захисту їх справ окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу» нагадав у соцмережах про відповідальність батьків перед російським законодавством.

По-перше, написали, вони мають не лише право, а і обов’язок піклуватись про своїх дітей. А ті мають вчитись. Основна загальна освіта обов’язкова. І батьки, або ті, хто їх заміняє, мають забезпечувати отримання дитиною такої освіти. Все записано у статті 43 найнепотрібнішої у світі Конституції Російської Федерації. «Таким чином, забезпечення навчання дітей в освітніх закладах є прямим обов’язком батьків або законних представників, – написали прислужники окупантів. – У протилежному випадку, є порушенням прав та інтересів неповнолітніх».

Наразі на весь Каховський «округ» окупаційна адміністрація спромоглась відкрити лише чотири школи – Костогризівську (директор Олена Матковська), Червоноперекопську (Любов Дейнеко), Архангельськослобідську (Інна Штенке) та Тавричанську (директором там працює така собі Наталя Миколаївна, яка «на всяк випадок» не називає свого прізвища). Учнів, як і вчителів, до речі, у цих закладах бракує катастрофічно. Навіть попри ініціативу учасника «спеціальної військової операції» Стєпана Бєлова, яку підтримав російський віце-прем’єр Дмітрій Чернишенко. «Герой Росії» Бєлов проводить у школах уроки «Розмови про важливе» і запропонував ще більше залучати недобитків з фронту до роботи у школі. «Важливо залучати учасників СВО до патріотичного виховання підростаючого покоління, – сказав він. – Саме вони зможуть підібрати правильні слова, розповісти про те, що таке честь, обов’язок, любов до рідної країни».

Тим часом вищезгадані чотири окупаційних школи готуються до наступного навчального року. Аби не потонули у бур’янах, з Москви (ближче мабуть не знайшлось) їм передали мотокоси.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!