«Навчальні заклади регіону готові запропонувати абітурієнтам широкий спектр освітніх програм і можливостей для саморозвитку, – повідомляє окупаційна адміністрація Херсонської області у Телеграм. – Майбутніх студентів чекають чотири вищих навчальних заклади регіону: педагогічний, аграрний і технічний університети, а також морська академія».

Нищачи обстрілами справжні навчальні заклади, окупанти пропонують навчатись у фейкових. Доволі цинічно і… цілком звично для загарбників.

В «адміністрації» повідомили, що мають у «вузах» і платні місця. Але для чого платити, якщо бюджетних – аж 6,2 тисяч?! Навряд чи стільки бажаючих вчитись знайдуть. А ще ж, крім вищих, поступити, пишуть колаборанти, «можна і у середні професійні навчальні заклади – коледжі, технікуми, училища. Вибір напрямків величезний – від медицини і кухарської справи до хореографії і живопису».

Є і зовсім, так би мовити, нетривіальні професії. Окупаційний Херсонський державний педагогічний університет, наприклад, пропонує здобути фах «Організація роботи з молоддю». «Зрозумієш, як з нуля створити суспільно значущий молодіжний рух і як їм керувати», – звертаються у рекламі до майбутнього студента. На філологічному факультеті того ж фейкового вузу готові навчити російській, англійській, німецькій, іспанській і навіть китайській мовам.

Хоровому диригуванню обіцяють навчити в окупаційному Херсонському обласному училищі культури і мистецтв. При тому, що хорів на окупованому лівобережжі нема.

В окупаційному Херсонському аграрному університеті готові написати у дипломі, яку завгодно спеціальність: хоч картографію, хоч геоінформатику, хоч техносферну безпеку, хоч ландшафтну архітектуру, хоч правоохоронну діяльність… Аби лише студенти були. Частину таких самих спеціальностей пропонує опанувати і окупаційний Херсонський технічний університет. А, крім них, готельну справу, мехатроніку і робототехніку, технологію транспортних процесів, прикладну інформатику, програмну інженерію та купу інших, непотрібних державі-агресору професій, бо найзатребуваніші там зараз лише дві – військовий і пропагандист. Останніх, як запевняє у своїй рекламі окупаційний телеграм-канал «Таврия», вони готують швидко і «з нуля». Ну, а на перших у Росії вчать з дитсадка.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!