Ми вже писали про те, що на площі відродження у Генічеську, який рашисти зробили «столицею» окупованої частини Херсонщини, встановили штучну ялинку від московського підсанкційного банку.
«Но глава администрации Генического района Елена Терских распорядилась, чтобы и в микрорайоне города МУП «Горжилстрой» установил 10-метровую красавицу, которая будет радовать наших маленьких и взрослых жителей, а также гостей нашего города», – написав telegram-канал окупаційної адміністрації. Як доказ, помістили фото з монтажем ялинки і завершеною роботою. Проте низ ялинки на фото чомусь виявився розмитим.

Слід зазначити, що встановлення ялинки біля споруди колишньої санепідемстанції у мікрорайоні Генічеська не є нововведенням від гауляйтерки терських. Її тут встановлювали щороку. Але що саме під нею не захотіли показувати на фото колаборанти?
Відгадку погодились сфотографувати наші читачі. Зробили це ввечері, але, аби не накликати біди, до початку комендантської години, встановленої рашистами – до 21.00.
Генічан, за їхніми словами, ялинка дійсно порадувала. Адже написи на огороджувальних щитах під нею виявились рідними – написаними українською!


«З Новим роком та Різдвом Христовим!» – написано на одному щиті.


«З Новим роком!» – на іншому.
При більш детальному аналізі виявилось, що це – саме та штучна ялинка (висотою 9, а не 10 м, до речі), яку позаторік місту подарував меценат – власник бази відпочинку на Арабатській Стрілці, який нині проживає у Західній Європі. Добродій, котрий побажав залишитись невідомим, передав ялинку, а згодом і різдвяний вертеп, на зберігання до КП «Міськжитлобуд». Ну, а звідти святкове дерево вже дістали колаборанти, адже присвоювати чуже вони люблять до нестями. І, мабуть, лише встановивши ялинку, побачили, що написано на конструкції «нє по-рускі».
Така, не дуже значна на перший погляд, деталь показала, по-перше, наскільки тупі і жадібні колаборанти, а по-друге, що Генічеськ був, є і буде українським містом. 
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!