Останнім часом в окупаційних засобах масової пропаганди з’явилось багато повідомлень про злочини серед цивільного населення. Враховуючи те, що окупаційну поліцію було створено практично відразу після окупації, виглядає це підозрілим – невже весь попередній час злочинний світ дрімав?

Оскільки такого бути точно не може, виходить, що російські окупанти не лише «мирне життя» на лівобережжі імітують, а і деякі його «атрибути» – як-от злочинність і боротьбу з нею. На перший погляд це виглядає досить дивним – порушивши міжнародне право, окупанти шукають серед українців порушників російського законодавства. Проте, «русскій мір» сам по собі дивний. Але давайте подивимось, які саме порушення закону інкримінують загарбники мешканцям Херсонщини. Нижче – найбільш типові випадки з повідомлень роспропаганди.

Мешканка Каланчацького «муніципального округу» з травня 2023 року ухилялась від сплати аліментів (а повинна була платити половину від заробітку) на утримання двох синів, яким зараз 15 і 17 років, і двох дочок – 9 і 12 років. Дітей у цей час виховувала бабуся, а матір, за оцінкою, окупаційних судових приставів заборгувала їм 355 тисяч рублів! «Тепер жінці може загрожувати кримінальна відповідальність у вигляді виправних робіт або обмеження волі на термін до року», – цитує «приставів» окупаційна «Комсомольская правда».
А у Брилівці «Альошкінського муніципального округу», повідомила та сама агітка, 38-річний чоловік під час сварки намагався задушити рушником 44-річну дружину. Причиною сварки стали ревнощі. «Агресивному ревнивцю загрожує ув’язнення у колонії на термін до двох років», – написали пропагандисти.
У тому ж «окрузі» окупаційні адміністрація і поліція провели рейд на ринку у Великих Копанях, аби «дізнатись, чи всі підприємці торгують законно і чи платять податки». «У результаті перевірок були виявлені 10 господарюючих суб’єктів без реєстрації в Управлінні федеральної податкової служби Росії у Херсонській області, один з яких був оформлений на померлого підприємця, а також 43 незареєстрованих співробітника, які працюють у 32 торгових точках»,- повідомила «адміністрація», додавши, що з усіма «було проведено профілактичні бесіди».

У сусідньому Голопристанському «муніципальному окрузі» у 35-річного жителя села Чорноморське окупаційні поліцейські, буцімто, знайшли декілька згортків з речовиною, схожою на марихуану. Написали, якщо експертиза підтвердить, що це саме вона, чорноморець може сісти на 10 років.

В одному з павільйонів на ринку окупованого Скадовська у 64-річного місцевого мешканця окупанти, буцімто, знайшли 65 упаковок нікотиновмісних продуктів і більше 1600 пачок цигарок з підробленими акцизними марками. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив окупаційний голова Олександр Дудка. Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

Кого вже точно покарають, так це 39-річного мешканця Нижніх Сірогоз. Бо, як повідомив окупаційний слідчий комітет, чоловік застосував насилля стосовно окупаційного поліцейського. Інцидент, написали, стався в окупаційному відділенні поліції, куди нижньосірогозця доставили після того, коли він напідпитку вчинив хуліганські дії стосовно свого знайомого.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!