Наразі на окупованій частині Херсонщини триває акція «Канікули з Росгвардією», під час якої росгвардійці, які беруть участь в «сво», відвідують дитячі оздоровчі табори і проводять майстер-класи та спортивні змагання.

«Діти познайомились зі спецтехнікою, яка застосовується у забезпеченні безпеки жителів Херсонщини, взяли участь у вікторинах і фізкультурних естафетах, – написав пропагандист Еміль Тімашев. – Також бійці Росгвардії розповіли їм про свою службу і найцікавіші факти історії відомства».

Тим часом нижньосірогозькі школярі стали «курсантами другого потоку оборонно-спортивного табору «Авангард» центру «Воїн» у російському Волгограді. Їм, як повідомила у соцмережі окупаційна адміністрація, були вручені сертифікати «про закінчення навчання за додатковою загальнорозвиваючою програмою «військово-спортивна підготовка і патріотичне виховання».

Діти не лише побували на Мамаєвому кургані, а і сфотографувались перебинтованими після уявних поранень, як пишуть пропагандисти, «укріпивши зв’язок з історією і культурою своєї країни». Як повідомило окупаційне міносвіти, 11 липня у табір «Авангард» відправили ще 61 дитину.

«Навчальні заняття проводяться як у класичних навчальних класах, так і у купольних шатрах, призначених для лекцій і майстер-класів, – написали. – На території табору знаходиться тактичне поле з інженерними загородженнями, що дозволяє підліткам зануритись в атмосферу військових навчань». Не дають спокою окупанти і дошкільнятам.

У привільський дитсадок «Золотий ключик» Каланчацького «муніципального округу» військові принесли іграшки. «Подібний приклад поведінки сучасного російського військовослужбовця став прекрасним зразком для дітей, – тут же розсипалась у компліментах окупаційна адміністрація. – Ми впевнені, що наші сучасні захисники і герої, які стоять на передовій нашої могутньої країни, зроблять все, щоб зберегти мир і чисте небо для всіх нас». Ті, хто прийшли з війною, збережуть мир?! Хіба таке може бути?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!