«У зв’язку з регулярними обстрілами з боку ЗСУ у системі електрозабезпечення відбуваються чисельні пошкодження, – повідомила окупаційна адміністрація Нової Каховки. – Внаслідок цього виникають перенавантаження у мережі, що призводить до тимчасових перебоїв у системі водозабезпечення у мікрорайоні Центральна Основа і смт Дніпряни».

В іншому повідомленні окупаційна адміністрація пише, що, крім Дніпрян, від знеструмлення страждають жителі Тополівки і Райського. «Атакуючи округ, оператори ЗСУ направляють дрони на електропідстанції, лінії електропередач, – брешуть в «адміністрації». – У Дніпрянах в двох будинках на вулиці Наддніпрянській через обрив після обстрілу противника відключилась електрика. Крім цього, на землю упав дріт під високою напругою». У сусідній Каховці – ситуація з електроенергією та сама. І так само окупанти перекладають провину за те, що не можуть тримати електромережі у належному стані, на інших.

«Я вам так скажу, і не втомлюсь повторювати це – головні електропідстанції були знищені ворогом – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційної Каховської адміністрації Павло Філіпчук. – Безперебійна подача електроенергії при непрацюючих підстанціях фізично неможлива… Коли є електрика, працюють свердловини. Там, де вони є». Чи треба таке коментувати? – питання риторичне.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!