«Енергоатом» підтвердив свою готовність до виконання довгострокового контракту з поставок електроенергії у Польщу з двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Потреби в проведенні планово-попереджувального ремонту енергоблоку насправді немає”. Таке пишуть пропагандистські Telegram-канали.
Україна не експортує електроенергію до ЄС, а лише забезпечує транзитні перетоки з одних європейських держав до інших. Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв’ю hromadske.
Лист, який поширюють кремлівські пропагандисти, є підробкою.Текст «документу» має низку русизмів та типових помилок. Про російське походження листа свідчить і звернення до міністерки клімату та навколишнього середовища Польщі. У шапці підробки імʼя «Пауліна» зазначено в давальному відмінку на російський лад («Пауліне») замість українського «Пауліні».
Користуючись непоінформованістю українців, роспропаганда поширює конспірологічну теорію з метою підірвати довіру громадян до влади і спрямувати їхнє невдоволення на Київ, а не на Москву, яка створила цю кризу, завдаючи ударів по українських енергооб’єктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!