Трагедія, що сталася з лікарнею «Охматдит» 8 липня, коли росія спрямувала свою вбивчу ракету на приміщення дитячого закладу, де перебували маленькі пацієнти, їх батьки та медичний персонал, не залишає байдужими людей у різних куточках світу. Так, днями на відновлення лікарні «Охматдитз» жителі Естонії пожертвували 60 тисяч євро.

Кошти було зібрано фондом допомоги Таллінської дитячої лікарні. Про це повідомляє ERR. Збір пожертвувань розпочався того ж дня, коли лікарня «Охматдит» стала «військовою ціллю» росії. До того ж, на сумі 60 тисяч євро естонці не зупинилися, і наразі збір триває. Це підтвердила очільниця Фонду підтримки Таллінської дитячої лікарні Інна Крамер.

– Збір пожертвувань буде тривати доти, доки українська дитяча лікарня «Охматдит» потребуватиме підтримки, – зауважила Інна Крамер. Також Таллінська дитяча лікарня висловила готовність прийняти на лікування дітей із «Охматдиту», а саме онкохворих та дітей із хронічними захворюваннями. Також цими днями для відновлення лікарні «Охматдит» 1 мільйон євро передала Литва, на ці ж цілі Німеччина виділяє 10 мільйонів євро. А ось Швеція незабаром спрямує 5 мільйонів шведських крон в якості термінової гуманітарної допомоги для тих дітей і медиків, які постраждали внаслідок ракетного удару по лікарні «Охматдит». Цього тижня керівництво «Охматдиту» заявило, що повне відновлення роботи дитячої лікарні можливе не раніше, ніж за пів року.

Тетяна Підгородецька.

Фото з відкритих джерел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!