Хакери зламали сервіс автоматизації публікацій FleepBot, що належить російській компанії, і почали розміщувати пости від імені власників каналів. Експерти рекомендують видалити бота FleepBot з адміністраторів каналів.Хакери за допомогою російського бота зламали низку телеграм-каналів — Держспецзв’язку
В українських телеграм-каналах, які використовують FleepBot для публікації контенту, зафіксовано поширення ІПСО-повідомлень.

Про це поінформували у пресслужбі Держспецзв’язку.

Зазначається, що масові публікації повідомлень провокативного характеру почали поширюватися у неділю, 21 липня, у низці відомих українських телеграм-каналів.

За інформацією з відкритих джерел, хакери зламали сервіс автоматизації публікації постів FleepBot, який розроблено та належить компанії з рф, і почали робити пости у телеграм-каналах від імені власників.

Для усунення проблеми Держспецзв’язку рекомендує видалити бота FleepBot з адміністраторів каналу.

«Хотіли б черговий раз наголосити на небезпеці застосування будь-яких програмних засобів країни-агресора, і необхідності ретельно перевіряти походження ПЗ перед його застосуванням», — підкреслили в Держспецзв’язку.

Там відзначили, що у разі, якщо ви стали жертвою атаки, або маєте інформацію про такі випадки, звертайтесь до Урядової команди реагування CERT-UA: incidents@cert.gov.ua, тел.+38 (044) 281-88-25.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!