Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборанта Геннадія Шкіля – настоятеля храму УПЦ (МП) в окупованому м. Гола Пристань.
З перших днів повномасштабної війни протоієрей публічно підтримав збройну агресію РФ та захоплення частини території України. У липні 2022 року Шкіль разом із окупаційним губернатором Сальдо взяв участь у прокремлівському «форумі», якмй проводили у захопленому на той час Херсонському державному університеті. У своїй промов клірик закликав до «приєднання» регіону до складу Росії. Потім колаборант дав інтерв’ю російським пропагандистам з окупаційного ТРК «Таврія», в якому схвально висловлювався щодо організації псевдореферендуму РФ на Херсонщині. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила, що клірик займався інформаційно-підривною діяльністю. На підставі зібраних доказів слідчі заочно повідомили Геннадію Шкілю про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, забезпечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
    Нагадаємо, Шкіль переховується на лівобережжі Херсонщини. У травні цього року підозру від Служби безпеки отримав його син – Назар Шкіль, який співпрацює з окупантами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!