Оперативні працівники управління боротьби з наркозлочинами поліції Херсонщини та СБУ дізналися, що 23-річний житель Миколаєва вранці 22 липня як пасажир автівки виїхав до Херсона з метою розміщення наркозакладок. Цю інформацію передали колегам, які несуть службу на одному з блокпостів. Правоохоронці зупинили вказану автівку. Під час перевірки в рюкзаку пасажира поліцейські та працівники СБУ виявили три пакунки, загорнуті у липку стрічку.

Всередині був 421 різнокольоровий згорток з порошкоподібною речовиною загальною масою близько 500 грам. Власник рюкзака повідомив правоохоронцям, що у згортках наркотичні речовини, а саме – мефедрон, РVР та амфетамін. За словами затриманого, пакунки він знайшов у схованках у Миколаєві за отриманими в одному з месенджерів координатах. Згортки із наркотиками він мав розповсюдити методом «закладок» у різних районах Херсона, після чого фото з координатами відправити адміністратору каналу в месенджері. За «роботу» «закладчик» мав отримати 50 тисяч гривень. А приблизна вартість самих наркотичних речовин за цінами «чорного ринку» становить понад 200 тисяч гривень.


Наразі 23-річний чоловік затриманий. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою. Санкція статті передбачає від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!