Російські пропагандистські ресурси поширюють повідомлення про нібито рішення Міністерства охорони здоров’я України перетворити єдину дитячу лікарню в Краматорську на військовий шпиталь. Вони посилаються на «документ» МОЗ України, де це вказано. Втім це – фейк.

На нього звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони з’ясували, що документ, який буцімто є наказом МОЗ України, є несправжнім. МОЗ підтвердило, що таких наказів не існує, і МОЗ не має подібних планів. Документ містить орфографічні помилки та не відповідає нормам українського документообігу. Крім того, МОЗ не має повноважень на видачу таких наказів.

У такий спосіб вони хочуть дискредитувати українські державні установи, зокрема Міністерство охорони здоров’я України. Вони також хочуть паніки та недовіри серед українського населення, особливо серед мешканців Краматорська, щодо функціонування медичних закладів у їхньому регіоні. Крім того, пропагандисти хочуть теж досягти негативного міжнародного сприйняття України, показуючи її як державу, яка не дбає про своїх громадян і дітей, а нібито використовує медичні заклади для військових цілей. Це має на меті ослаблення внутрішньої стабільності та міжнародної підтримки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!