Вчора у Парижі запалав вогонь ХХХІІІ Олімпійських ігор. Ще одна представниця Херсонщини, яка дебютує на найпрестижніших змаганнях, – борчиня Тетяна Сова-Ріжко.
Спортсменка народилася на Полтавщині. Після навчання у Броварському вищому училищі фізичної культури, Тетяна вирішила продовжити свою спортивну кар’єру в Херсоні. З 2013 року Тетяна бере участь у міжнародних змаганнях, представляючи Херсонську область. Вона є майстром спорту України з вільної боротьби, а також майстром спорту міжнародного класу. Одним із її значних досягнень стало здобуття Індивідуального Кубку світу у 2020 році.
Тренери Роман Павлов та Володимир Євонов допомогли Тетяні досягти високих результатів на Чемпіонатах Європи та Світу. Вона завоювала срібну медаль на Чемпіонаті Європи з боротьби у 2021 році та «золото» у 2022 році у ваговій категорії 65 кг, а також здобула нагороди на чемпіонатах Європи у 2023 та 2024 роках у категоріях 65 кг та 68 кг відповідно.
На чемпіонатах світу Тетяна також показала високий рівень. У 2021 році вона зайняла 11 місце, а у 2022 році піднялася на 7 місце у ваговій категорії 65 кг. У 2023 році Тетяна змагалася у ваговій категорії 68 кг, де також показала гарний результат.
Українські борці та борчині почнуть свої виступи 5 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!