У школах окупованого лівобережжя тривають канікули, але «патріотичну» роботу з дітьми окупанти не перестали проводити. Просто перемістили її в окупаційні бібліотеки.
«Патріотична година «Учасники СВО – герої нашого часу» пройшла у Червоноперекопській бібліотеці, – повідомила окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу». – На заході діти дізнались про причини спеціальної військової операції, про героїзм і патріотизм наших солдатів у всі часи, про подвиги військовослужбовців, удостоєних звання Героя Росії».

Навряд чи під час цієї «години» дітлахам розповідали про Маріуполь, Бучу, Краматорськ, «Охматдит» та інші звірства, які «герої СВО» скоїли і продовжують коїти. «Учасники СВО – це перш за все сміливі захисники своєї Батьківщини, сім’ї і рідного дому», – перевернула все з ніг на голову окупаційна адміністрація. Як можна захищати рідний дім, знаходячись у чужому, окупанти вирішили не пояснювати.


Окупаційну районну бібліотеку у Генічеську відвідав пропагандист Олег Глушко, який від імені Союзу журналістів Росії «передав у подарунок книги письменників Донбасу». Та серед них на фото чомусь бачимо книгу «Украинский рубеж» Наталіі Нарочніцкой – екс-депутатки Держдуми РФ, яка до Донбасу не має жодного стосунку. Доктор історичних наук, спеціаліст з США і Німеччини, як вона себе називає, свого часу була членом «комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії при Президенті Російської Федерації». Яку «історію» розповідає вона у книзі, думаємо, пояснювати не треба. «Автор впевнена, що перемога буде на боці християнського, традиційного, справедливого російського світу», – написано в анотації. Тобто, генічеських дітей змушуватимуть читати маячню російської фашистки.
А у Новотроїцькій бібліотеці колаборанти організували книжкову виставку «СВО: війна за віру, свободу і честь». «На заході читачі ознайомились з новинками книжкового фонду», – повідомила у соцмережі окупаційна адміністрація. Серед «новинок» – «Факел Новороссии» колишнього члена неонацистського «Русского национального единства», самопроголошеного «губернатора» Донецької області і майбутнього в’язня Гааги Павла Губарєва та «Доктрина русского мира», написана Прохановим, Дугіним та іншими російськими фашистами.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!