На Херсонщині окупаційні агітки, які російські окупанти називають «газетами», продовжують писати про те, чого не існує. Але варто читачу на хвилину відволіктись від таких «газет», як він бачить зовсім іншу, на 100 % протилежну реальність. Поглянемо, про що брехали російські пропагандисті в останніх номерах.
«Каховская заря» вийшла з цитатою Путіна у матеріалі на першій шпальті: «Для нас, для держави не може бути нічого важливішого, ніж зміцнення сім’ї». Якщо мова про середньостатистичні родини росіян, то як Кремль може їх зміцнювати, забираючи з них і посилаючи на вірну загибель чоловіків, братів, дідів, батьків, синів? Якщо мова про мафіозну «сім’ю», тоді все вірно.
У цьому ж номері ставленик окупантів у Каховці Павло Філіпчук пояснює жителям «округу», що введення пропусків у місті і навколишніх сілах – не лише у цілях «забезпечення національної безпеки РФ», а і для їхнього ж блага. «Як пересуватись, якщо не встиг отримати пропуск», колаборант обіцяє пояснити у наступному номері агітки. Але то вже може бути пізно.


На 7 сторінці можна прочитати про те, що у «у Херсонській області оголошене полювання на ждунів». «Десятки ждунів і спонсорів ЗСУ» окупанти пропонують здавати у спеціальний чат-бот. На останній 8 сторінці вони ж пропонують підзаробити. Мова про службу за контрактом в окупаційній армії, де до першої зарплатні у 210 тисяч рублів (принаймні, так обіцяють) можна і не дожити.
«Мир без Росії неможливий» називається передовиця в окупаційній агітці «Надднепрянская правда». Йдеться у ній про зустріч голів держав Шанхайської організації співробітництва в Астані. Також цитують слова російського диктатора. Цього разу про «повагу невід’ємного права кожної держави вибирати власну модель розвитку». За логікою Путіна, такого права не може бути лише в України?


На 3 сторінці можна знайти маячню Сальда про те, що вал зерна на лівобережжі, попри посуху, складе 1,2 мільйони тонн, а ще воно «досить високої якості». Фейковий губернатор також зізнається у вивезенні врожаю до інших країн. Нижче на цій же сторінці зрадник повідомляє про те, що «Херсон порожніє на очах». Але людей з міста, каже, виганяють не щоденні обстріли загарбників з лівого берегу, а «примусова мобілізація».
На 4 сторінці директор окупаційної кіномережі і представник «обласної думи» Євген Максимов розсипається у компліментах новим господарям: «Я ні хвилини не сумнівався, що Росія прийшла назавжди і мій обов’язок – підтримати її». Про те, що йому довелось тікати з Херсона, куди Росія також «прийшла назавжди», воліє не згадувати.
«Нам є, що показати, є, чим пишатись», – цитує кремлівського старця на першій шпальті окупаційна «Комсомольская правда/Херсонская область». Ага, «другу армію світу», яка лякала весь світ, ми вже побачили! Після цього інформація на тій же сторінці про те, що окупанти планують збирати на Херсонщині системи РЕБ і БПЛА, також сприймається як безглузде залякування.


Серед обіцянок – «масштабна робота з благоустрою парків і скверів», яка в області «почнеться у 2025 році». До цього, нагадаємо, там вже «починались» «будівництво міста на Арабатській Стрілці» і «житлових кварталів у Генічеську», «запуск залізничного сполучення з Кримом і Ростовом», «газифікація» і багато чого іншого.
У цьому ж номері «КП» окупанти зізнаються, що крадуть з Херсонщини не лише пшеницю, а і кавуни. Останні вивозять в Анапу і Москву.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!