Окупанти продовжують потужну інформаційну війну. Їх вигадки, зокрема, про звільнене правобережжя області вже настільки безглузді, що, здавалося б, вірити їм не може ніхто. Але ж вірять! Російські пропагандисти роками привчали до цього народ.

«У селах Правдине і Миролюбівка Херсонської області київські чиновники почали примусове виселення мирних жителів, – повідомила окупаційна «Комсомольская правда». – Йде розлучення сімей: дітей хочуть відправити у невідомому напрямку і на незрозумілий термін». Брешуть пропагандисти і про обстріли Херсона та інших населених пунктів на правому березі. Про обстріли житлових будинків і вбивства мирних жителів окупаційна «КП» пише: «Накриті прицільними ракетними ударами пункти управління українських БПЛА, склади зі снарядами і військовим майном, склади з боєкомплектом, пункти тимчасового розміщення особового складу ЗСУ».

Також продовжують безпідставно розповсюджувати вигадки про «втечу» українських військових з Херсона «під тиском російської армії». І «тікати», пишуть, військові готуються так далеко, що навіть «замінували міст у Миколаєві». А поки, за «даними» одних пропагандистів, військовослужбовці «готуються до втечі», інші переконують, що їх у місті… більшає. Читаючи, наприклад, «новини» на окупаційному телеграм-каналі «Жизнь в оккупации», складається враження, що військовиків у Херсоні вже у рази більше, ніж цивільних. У їхніх «новинах» працівники ТЦК вриваються до людських осель по четверо, б’ють і витягують на вулицю чоловіків, забирають з собою і їх, і їхні автівки. А ще пропагандисти звинувачують військовослужбовців у вигаданих крадіжках. «Три військовослужбовці ЗСУ під приводом перевірки безпеки проникнули у житло херсонки, – написав окупаційний телеграм-канал. – Після чого запропонували натягати мішків з піском для його укріплення від можливих уламків. Поки один відволікав господарку будинку, двоє інших обікрали квартиру, забравши електроніку, золоті прикраси, алкоголь і гроші у розмірі 20 тисяч гривень». Жодного, навіть, найменшого підтвердження такій «інформації» традиційно не наводиться.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!