Окупаційна Новотроїцька міжрайонна прокуратура допомогла 73-річній пенсіонерці у боротьбі з окупаційним пенсійним фондом. Перевірка показала, що останній, відмовляючись призначати пенсію, заборгував жінці майже 230 тисяч рублів. Тепер окупаційний фонд має виплатити ці гроші. Але це, скоріше, виняток, ніж правило.


Більшість пенсіонерів шукають і не знаходять вирішення своїх питань в окупаційних адміністраціях. Наприклад, на минулому тижні, повідомила у соцмережі окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу», там отримали 1060 усних і 1914 письмових звернень від місцевих мешканців, більша частина яких – пенсіонери. З них 98 громадян звернулись за соціальними виплатами, 87 – за гуманітарною допомогою, 11 – з питань медичної допомоги, 54 звернення стосувались питань житлово-комунального господарства і обіцяних окупантами безкоштовних вугілля і газу.


Як відповіли в «адміністрації» на ці звернення? Мабуть, ніяк. Інакше б тим хвалились.
А от у Риковому Генічеського «муніципального округу» пенсіонери відповідь від тамтешньої ставлениці окупантів отримали. Та ще й яку! Лист однієї з пенсіонерок процитував телеграм-канал «Осведомленный Геническ»: «Пенсіонерам не видають пільгове вугілля, хоча заявку подавали ще взимку. Голова територіального управління каже, що «халява закінчилась» і ні гуманітарки, ні вугілля більше не буде, всі повинні йти і працювати на благо батьківщини. Але як нам, пенсіонерам, працювати на старості років? Та і вугілля обіцяли давати безкоштовно у найближчі роки постійно (адже його закупили, як Алєксєєнко повідомляв), а тут перестали. Наскільки я знаю, така ж ситуація і в інших районах, родичі говорили».

Хоча у тому ж Генічеську чи селах Каховського «округу» гуманітарну допомогу пенсіонерам ще дають. Але при цьому змушують з тими кількома баночками і пакетиками фотографуватись для звітів перед окупантами. А ставленик окупантів у Новій Каховці Віталій Гура взагалі змусив тамтешню пенсіонерку писати йому подяку за те, що допоміг поставити біля під’їзду… лавочку. Беззахисна Тамара Крижановська, чоловік якої одужує після хвороби і не мав змоги виходити на вулицю, бо не було, де сісти, змушена була підкоритись.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!